Maisto saugos vadybos standartai – naujovės
Patalpinta: 2020-04-02 09:59:43
Mokomasis seminaras „Maisto saugos vadybos standartai – naujovės“ skirtas maisto pramonės darbuotojams, kurie nori sužinoti pagrindines naujienas maisto saugos valdymo srityje ir atnaujinti jau turimas žinias, kurios būtinos saugiam technologinio proceso valdymui.
Mokymo metu bus aptariamos temos:
- Trumpas pagrindinių maisto saugos vadybos standartų apibūdinimas, palyginimas (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, Global GAP)
- Naujovės, kurios liečia aukščiausios vadovybės reikalavimus - BRC / IFS - maisto saugos ir kokybės kultūra, ISO 22000 - lyderystė, organizacijos kontekstas, susijusių šalių nustatymas, rizikos ir galimybės.
- Konfidencialaus pranešimo sistema - BRC.
- Naujovės su maisto sauga susijusių rizikų valdyme - platesnė apimtis, papildomos analizės IFS ir BRC standartuose.
- Būtinosios veiklos programos - Kas tai pagal ISO 22000:2018?
- Naujovės dokumentuotos informacijos valdymui - ISO 22000 / IFS / BRC. Naujovės tiekėjų patvirtinime - ISO 22000 / IFS / BRC.
- Vidinio audito programa pagal BRC.
- Incidentai, kurie įtakoja maisto saugą - BRC, IFS, ISO 22000.
- Išplėstas paslaugų teikėjų, įtakojančių maisto saugą, įvertinimas - ISO 22000, FSSC 22000 / IFS, BRC.
- Naujovės žaliavų rizikų nustatymui.
- Padidintas dėmesys neatitikčių valdymui, esminės priežasties analizei, korekciniams veiksmams, efektyvumo kontrolei.
- Maisto apsauga - BRC / IFS / FSSC 22000 / ISO 22000
- Papildomai reikalavimai infrastruktūrai - BRC.
- Kenkėjų valdymas - BRC.
- Aplinkos monitoringo sugriežtinti reikalavimai - BRC.
- Maisto falsifikavimo valdymas - IFS / BRC / FSSC 22000.
- Linijos paruošimo darbui procedūra - BRC.
- Tinkamos pakuotės ir spaudos kontrolė - BRC / IFS.
- Darbuotojų mokymų programos, jų suprantamumas ir efektyvumas.