Būkite su mumis ir būsite geriausi! 8 800 00228

2022 m. DSS konferencija


2022 m. sausio 25 d. SDG kolektyvas dalyvavo kasmetinėje DSS konferencijoje.

SDG kartu su partneriu Gluk Media pristatė virtualaus mokymo pavojingomis sąlygomis prototipinį modelį. Konferencijos lankytojai virtualiu būdu galėjo atlikti parengiamuosius darbus statybos aikštelėje ir sumontuoti pastolius – pasiruošti statybiniams darbams. Buvo naudinga išgirsti lankytojų įspūdžius, pastabas, kurias pritaikysime toliau kurdami virtualaus mokymo programą.

SDG profesinės sveikatos vyriausioji specialistė Agnė Stonkevičiūtė pristatė pranešimą „8 sveikos darbo valandos: sveikatingumo programų įtaka“, pasidalino įžvalgomis, mokslinių tyrimų rezultatais apie šių programų įtaką. Darbuotojai dalyvaujantys ilgalaikėse sveikatos stiprinimo programose yra produktyvesni, pasižymi mažesniu streso lygiu, rečiau serga, pagerėja įvairūs jų sveikatos rodikliai ir yra bendrai laimingesni. Be to, Agnė pasidalino praktiniais patarimais ir planu, kaip tokią progamą parengti ir įgyvendinti įmonėje bei su kokiais iššūkiais galima susidurti.

Konferencijos dalyviai turėjo galimybę nemokamai atlikti kūno masės analizę medicininio kūno masės analizatoriaus pagalba bei aptarti gautus rezultatus. Tikime, kad objektyviai įvertinti rezultatai suteikia ne tik daugiau žinių apie savo kūno sudėtį,  bet ir vidinės motyvacijos gyventi sveikiau ir priimti sveikatai palankesnius sprendimus.

Be to, visi norintys galėjo susipažinti su SDG teikiama profesinės sveikatos priežiūros paslauga, vykdomais mokymais, organizuojamomis sveikatingumo programomis.

Parodos metu SDG stende ypač didelio susidomėjimo sulaukė ESAUGA programa, skirta instruktavimui, mokymui, dokumentų ir kitos informacijos pasirašymui elektroniniu parašu. Konferencijos dalyviai sužinojo, kad ESAUGA kartu yra ir vidinės kontrolės įrankis, skirtas stebėti ar darbuotojai pasirašę jiems paskirtus dokumentus ir kitą informaciją, kad neliktų pradelstų pasirašymo terminų. Buvo demonstruojamos ESAUGA programos galimybės ir diskutuojama, kiek plačiai programa gali būti pritaikyta konkrečiai įmonei ar įstaigai, perkeliant ne tik su darbuotojų sauga ir sveikata susijusius procesus į ESAUGA programą.